Noodles με λαχανικά και τσίλι – Ένα τέλειο γρήγορο και υγιεινό γεύμα με πικάντικη γεύση!

Προετοιμασία: 20 λεπτά – Μερίδες: 2
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
- ¼ κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε πολύ λεπτά κομμάτια
- 1 πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινο τσίλι κομμένο σε φέτες
- 300 γραμμάρια μαγειρεμένα Noodles ρυζιού ή Udon noodles
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
- Χυμό από ½ λάιμ
Πρόσθετα υλικά κατά επιλογή:
- 1 κουταλιά της σούπας αλατισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
- ¼ φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου χοντρά κομμένα
- ½ χούφτα φύτρες άλφα – άλφα
Εκτέλεση
- Σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι wok ή κεραμικό, προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο, την πιπεριά, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το τσίλι.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά ενώ τα ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα.
- Έχουμε ήδη βράσει τα noodles και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ή μπολ και προσθέτουμε τον χυμό λαιμ, και κατά επιλογή τα φιστίκια, τον κόλιανδρο και τις φύτρες άλφα – άλφα. Σερβίρετε το ζεστό.
Καλή απόλαυση!