Αυτές οι εθιστικές vegan μπουκιές ενέργειας γίνονται με μόλις 3 υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Δεν θα μπορούσαν να είναι ευκολότερες στην παρασκευή τους, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται καν να τις ψήσετε.

Συνολικός Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Ποσότητα: Περίπου 10 μπαλίτσες
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι βρώμη ολικής αλέσεως
- 1 / 2 – 3 / 4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- 8-12 χουρμάδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα πολυμίξερ, προσθέστε τα 3 υλικά και αναμείξτε τα για περίπου 5 λεπτά.
- Ανάλογα με την υγρασία των χουρμάδων και τον τύπο του φυστικοβούτυρου που χρησιμοποιείτε, το μείγμα μπορεί να φαίνεται πολύ ξηρό και όχι ομοιόμορφο. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε λίγο περισσότερο φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε ξανά.
- Αφαιρέστε το μείγμα από το μίξερ και πλάστε τις μπουκιές στο μέγεθος που προτιμάτε!
- Φυλάξτε τις στο ψυγείο.
Θρεπτική Αξία
Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο έχει κάλιο καθώς και πρωτεΐνες που μειώνουν τον κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής νόσου.
Περιέχει επίσης φυτικές ίνες για την υγεία του εντέρου σας, υγιή λίπη, μαγνήσιο για να ενισχύσει τα οστά και τους μύες σας, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά.
Το φυστικοβούτυρο περιέχει καλές ποσότητες λιπών και πρωτεϊνών, που σημαίνει ότι θα σας δώσει ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη μέρα σας.
Το φυστικοβούτυρο επίσης βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος. Είναι μια μεγάλη πηγή σιδήρου, μαγνησίου και καλίου που βοηθάει στη σωστή ροή του αίματος στο σώμα.
Χουρμάδες

Οι χουρμάδες είναι απαλλαγμένοι από χοληστερόλη και περιέχουν πολύ χαμηλά λιπαρά. Επίσης είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και μέταλλα.
Αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμίνης Β1, Β2, Β3 και Β5 μαζί με βιταμίνη Α1 και C.
Βοηθούν στη βελτίωση του πεπτικού συστήματος καθώς περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες ίνες και διαφορετικά είδη αμινοξέων.
Οι χουρμάδες είναι επιπλέον ενισχυτές ενέργειας καθώς περιέχουν φυσικά σάκχαρα όπως γλυκόζη, σακχαρόζη και φρουκτόζη.
Είναι πλούσιοι σε κάλιο και με ελάχιστο νάτριο. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση ενός υγιούς νευρικού συστήματος. Έρευνες έχουν αποκαλύψει το γεγονός ότι η πρόσληψη καλίου μέχρι ένα βαθμό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι χουρμάδες βοηθούν επίσης στη μείωση της LDL χοληστερόλης.
Οι χουρμάδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και είναι πολύ χρήσιμοι στη θεραπεία της αναιμίας. Έχουν επίσης φθόριο που επιβραδύνει τη διαδικασία της τερηδόνας των δοντιών.
Βοηθούν τους ανθρώπους που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Βοηθάνε επίσης στη βελτίωση της όρασης!
Βρώμη

Η βρώμη είναι αναμφισβήτητα το πιο θρεπτικό δημητριακό που μπορείτε να φάτε. Είναι μια καλή πηγή μιας σειράς βασικών θρεπτικών ουσιών. Σε σύγκριση με το σιτάρι, τη σίκαλη και το ρύζι, είναι:
υψηλότερη σε πρωτεΐνες
υψηλότερη σε λιπαρά – ειδικά μονοακόρεστα λίπη,
μια καλύτερη πηγή σιδήρου (και των περισσότερων άλλων ορυκτών)
μια ανώτερη πηγή των περισσότερων βιταμινών Β
υψηλότερη σε βιταμίνη Ε
το μόνο δημητριακό που περιέχει μια ομάδα αντιοξειδωτικών γνωστών ως avenanthramides.
υψηλή σε ίνες βήτα-γλυκάνης
Η βρώμη:
μειώνει τη χοληστερόλη
βοηθά στον έλεγχο της γλυκόζης αίματος και των επιπέδων ινσουλίνης
μειώνει την αρτηριακή πίεση
βοηθά τον έλεγχο βάρους
βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου