Μπρουσκέτες με Ντομάτα και Βασιλικό

Μπρουσκέτες με Ντομάτα και Βασιλικό – κλασσική μοναδική νοστιμιά!

Μπρουσκέτες-με-Ντομάτα-και-Βασιλικό

Χρόνος Εκτέλεσης 60-80 λεπτά

Μερίδες περίπου 5-7 μπρουσκέτες

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αποφλοιωμένες ώριμες ντομάτες
  • 5 – 7 Φέτες φρέσκο φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως
  • 15 μεγάλα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, και περισσότερο για το ψήσιμο
  • 1 – 2 σκελίδες Σκόρδο
  • Αλάτι
  • Ξίδι
  • Ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 °.
  • Εργαστείτε πάνω σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, κόψτε κάθε ντομάτα στη μέση και πιέστε ώστε να βγάλετε τους σπόρους.
  • Κόψτε τις ντομάτες σε χοντρές λωρίδες και στρώστε τις πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πασπαλίστε με αλάτι και ελαιόλαδο.
  • Βάλτε το ταψί στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστούν οι υπερβολικοί χυμοί και οι ντομάτες να φαίνονται ελαφρώς στεγνές στο εξωτερικό αλλά ακόμα υγρές μέσα.
  • Μεταφέρετε τις ντομάτες σε επιφάνεια εργασίας και ψιλοκόψτε τις.
  • Σε ένα μπολ, βάλτε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο και το βασιλικό και ανακατέψτε καλά.
  • Σοτάρετε με αλάτι και ξύδι (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι κάθε φορά) μέχρι οι ντομάτες να είναι πολύ ελαφρώς πικάντικες.
  • Ανακατέψτε μια δόση ζάχαρης για να βοηθήσετε στην άντληση της φυσικής γλυκύτητας των ντοματών ακόμη περισσότερο.
  • Τρίψτε σκόρδο πάνω στις φέτες ψωμιού.
  • Ψεκάστε τις με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, προσθέστε τις ντομάτες και σερβίρετε!

Καλή απόλαυση!

Πέστο με Φύλλα Καρότου
Smoothie με Ροδάκινο και Βρώμη

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!