Μπρουσκέτες με Ντομάτα και Βασιλικό – κλασσική μοναδική νοστιμιά!

Χρόνος Εκτέλεσης 60-80 λεπτά
Μερίδες περίπου 5-7 μπρουσκέτες
ΥΛΙΚΑ
- 2 αποφλοιωμένες ώριμες ντομάτες
- 5 – 7 Φέτες φρέσκο φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως
- 15 μεγάλα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, και περισσότερο για το ψήσιμο
- 1 – 2 σκελίδες Σκόρδο
- Αλάτι
- Ξίδι
- Ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150 °.
- Εργαστείτε πάνω σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, κόψτε κάθε ντομάτα στη μέση και πιέστε ώστε να βγάλετε τους σπόρους.
- Κόψτε τις ντομάτες σε χοντρές λωρίδες και στρώστε τις πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πασπαλίστε με αλάτι και ελαιόλαδο.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστούν οι υπερβολικοί χυμοί και οι ντομάτες να φαίνονται ελαφρώς στεγνές στο εξωτερικό αλλά ακόμα υγρές μέσα.
- Μεταφέρετε τις ντομάτες σε επιφάνεια εργασίας και ψιλοκόψτε τις.
- Σε ένα μπολ, βάλτε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο και το βασιλικό και ανακατέψτε καλά.
- Σοτάρετε με αλάτι και ξύδι (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι κάθε φορά) μέχρι οι ντομάτες να είναι πολύ ελαφρώς πικάντικες.
- Ανακατέψτε μια δόση ζάχαρης για να βοηθήσετε στην άντληση της φυσικής γλυκύτητας των ντοματών ακόμη περισσότερο.
- Τρίψτε σκόρδο πάνω στις φέτες ψωμιού.
- Ψεκάστε τις με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, προσθέστε τις ντομάτες και σερβίρετε!
Καλή απόλαυση!