Vegan Ριζότο με Σπανάκι και Πέστο Αρακά

Vegan Ριζότο με Σπανάκι και Πέστο Αρακά

Vegan Ριζότο με Σπανάκι και Πέστο Αρακά

Ένα πράσινο Vegan Ριζότο με απίστευτη γεύση, που όπως κάθε πράσινο πιάτο, το προτείνουμε πάντα για υγεία και ζωτικότητα!

Προετοιμασία 40 λεπτά

Μαγείρεμα 40 λεπτά

Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

Για το Πέστο

  • 3 κουταλιές της σούπας Κουκουνάρι
  • 1/2 φλιτζάνι Φουντούκια
  • 160γρ Σπανάκι
  • 2 φλιτζάνια Αρακά ξεπαγωμένο
  • 3 κουταλιές σούπας Μαγιά
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • Χυμός 1/2 Λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • Αλάτι κ Πιπέρι
Για το Ριζότο
  • 250 γραμμάρια Ρύζι για ριζότο (πλυμένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες Σκόρδο σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας Λευκό Κρασί
  • 4 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
  • 4 κουταλιές σούπας Μαγιά
  • Ξύσμα φλούδας από 1 Λεμόνι
  • Αλάτι και μαύρο Πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας Tamari ή άλλη σως Σόγιας
2 φλιτζάνια κατεψυγμένο Αρακά
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα Κουκιά
1 φλιτζάνι Πέστο

Προαιρετικά για το σερβίρισμα

  • μια χούφτα μέντα
  • ηλιόσποροι
Vegan Πέστο Αρακά
Vegan Ριζότο με Σπανάκι _ Πέστο Αρακά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Πέστο

Προσθέστε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για το ριζότο

  • Βάλτε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα (με ένα καπάκι) σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά και προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για άλλο ένα λεπτό και τέλος σβήστε με το κρασί. Ανακατέψτε προσεκτικά για να συνδυαστούν τα υλικά.
  • Ρίξτε ένα ένα τα φλιτζάνια με το ζωμό λαχανικών, και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
  • Σε ένα φλιτζάνι πέστο, ανακατέψτε τον αρακά και τα κουκιά. Στη συνέχεια ρίξτε αυτό το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, μαγειρέψτε για ένα λεπτό, και έπειτα προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη μέντα, το ελαιόλαδο, το ταμάρι, τη μαγιά, αλάτι και πιπέρι.
  • Μπορείτε να φάτε σε αυτό το στάδιο ή αν θέλετε ένα σούπερ γευστικό και μαλακό ριζότο, σβήστε τη φωτιά, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το να καθίσει για 10-15 λεπτά
  • Μπορείτε να σερβίρετε με ηλιόσπορους ή ψιλοκομμένα φύλλα μέντας.

Απολαύστε!!!

Ντοκιμαντέρ του BBC αποκαλύπτει την οικολογική καταστροφή που προκαλεί η παραγωγή κρέατος
22 οφέλη για την υγεία που προσφέρουν τα Smoothies

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!