LUSH, H&M, Dr. Bronner’s, Unilever, P&G στον αγώνα υπέρ των cruelty-free καλλυντικών

LUSH, H&M, Dr. Bronner's, Unilever, P&G στον αγώνα κατά των καλλυντικών βαμμένων με αίμα cruelty-free

LUSH, H&M, Dr. Bronner’s, Unilever, P&G στον αγώνα κατά των καλλυντικών βαμμένων με αίμα και υπέρ των cruelty-free. Συγκεκριμμένα 900 εταιρείες ενώθηκαν και υποστηρίζουν ολική απαγόρευση των δοκιμών καλλυντικών σε ζώα.

Στα τέλη Ιουλίου του 2020, 300 ανεξάρτητες εταιρείες προσχώρησαν στα 600 μέλη του Συμβουλίου Προσωπικών Προϊόντων Φροντίδας (PCPC) για την επίσημη έγκριση του Humane Cosmetics Act. Η νομοθεσία θεσπίστηκε τον Νοέμβριο του 2019, και στοχεύει να απαγορεύσει τη δοκιμή καλλυντικών σε ζώα σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ. Επίσης στοχεύει στην απαγόρευση εισαγωγών καλλυντικών που δοκιμάστηκαν σε ζώα. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το Humane Cosmetics Act περιλαμβάνουν την LUSH, H&M, Overstock.com, Dr. Bronner’s, Unilever, P&G, καθώς και πολλές άλλες. Η Humane Society of the United States (HSUS), το Humane Society Legislative Fund (HSLF) και το PCPC ενώθηκαν μαζί για να υποστηρίξουν την πράξη, λέγοντας ότι η νομοθεσία θα συμβάλει στη διασφάλιση ενός νέου προτύπου για την καλή μεταχείριση των ζώων.

 Η εποχή των Cruelty-Free Καλλυντικών έχει επιτέλους φτάσει

«Οι εταιρείες καλλυντικών μπορούν να επιλέξουν από χιλιάδες συστατικά που έχουν ιστορία ασφαλούς χρήσης για να δημιουργήσουν νέα και καινοτόμα προϊόντα χωρίς σκληρότητα προς τα ζώα. Για νέα συστατικά, οι δοκιμές σε ζώα αντικαθίστανται ολοένα και περισσότερο με μεθόδους που δεν χρησιμοποιούν ζώα, οι οποίες είναι συχνά γρηγορότερες, φθηνότερες και πιο αξιόπιστες ως προγνωστικοί παράγοντες τοξικότητας στον άνθρωπο », δήλωσε σε κοινή δήλωση η Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της HSUS, Kitty Block και η πρόεδρος της HSLF, Sara Amundson. «Αλλά υπάρχει ένας πιο θεμελιώδης λόγος για την αντικατάσταση των συμβατικών δοκιμών σε ζώα για προϊόντα όπως σαμπουάν και μάσκαρα. Τα τεράστια βάσανα που προκαλούν στα κουνέλια, τα ποντίκια και τα ινδικά χοιρίδια. Βάσανα με ουσίες που τα έχουν αναγκάσει να εισχωρήσουν στους λαιμούς τους, που στάζουν στα μάτια τους ή με τις οποίες καίνε το δέρμα του, αφήνοντας τα συχνά να υποφέρουν για μέρες χωρίς ανακούφιση από τον πόνο.”

Επί του παρόντος, τρεις πολιτείες – Καλιφόρνια, Νεβάδα και Ιλινόις – απαγορεύουν την πώληση καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί πρόσφατα σε ζώα. Σε όλο τον κόσμο, σχεδόν 40 χώρες έχουν εγκρίνει νομοθεσία για την απαγόρευση ή τον περιορισμό των δοκιμών καλλυντικών σε ζώα, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Γουατεμάλας και της Τουρκίας.

Το τέλος της ιατρικής έρευνας με πειραματόζωα
Fleather – vegan δέρμα φτιαγμένο από τα απορρίμματα λουλουδιών της Ινδίας

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!