ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ “Στην κτηνοτροφία & στα γαλακτοκομικά οφείλεται η καταστροφή του περιβάλλοντος”

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ Στη κτηνοτροφία και στα γαλακτοκομικά οφείλετε το 83% της καταστροφής του περιβάλλοντος

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ “Στην κτηνοτροφία & στα γαλακτοκομικά οφείλεται η καταστροφή του περιβάλλοντος”

Η αποφυγή του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, είναι ο μοναδικός τρόπος για τη διάσωση της Γης από την περιβαλλοντική καταστροφή, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, που διεξήγαγαν την πιο ολοκληρωμένη ανάλυση μέχρι σήμερα της ζημιάς που κάνει η κτηνοτροφία στον πλανήτη, η αποφυγή του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι ο μοναδικός τρόπος για να μειώσετε τις βλαβερές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον πλανήτη.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι, χωρίς την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, η παγκόσμια χρήση γεωργικών εκτάσεων θα μπορούσε να μειωθεί κατά περισσότερο από 75% – μια περιοχή ισοδύναμη με τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αυστραλία. Επίσης επισήμαναν, ότι η μείωση αυτή δεν θα φέρει καμία αρνητική επίπτωση, αλλά αντιθέτως θα βοηθούσε να αυξηθεί η σίτιση των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα.

Η απώλεια ελεύθερων εκτάσεων για χάρη της υπέρ-γεωργίας για ζωοτροφές είναι επίσης η κύρια αιτία της τρέχουσας μαζικής εξαφάνισης της άγριας ζωής.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι ενώ το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν μόνο το 18% των θερμίδων και το 37% των πρωτεϊνών, χρησιμοποιούν τη συντριπτική πλειοψηφία – 83% – των γεωργικών εκτάσεων και παράγουν το 60% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Άλλες πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το 86% όλων των χερσαίων θηλαστικών είναι τώρα ζώα κτηνοτροφίας και πειραμάτων σε εργαστήρια.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι ακόμη και η ελάχιστη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, εξακολουθεί να προκαλεί πολύ μεγαλύτερη περιβαλλοντική ρύπανση και καταστροφή των φυσικών πόρων, από ότι η καλλιέργεια και κατανάλωση λαχανικών και δημητριακών.

Αποτελέσματα έρευνας

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, δημιούργησε ένα τεράστιο σύνολο δεδομένων που βασίζεται σε σχεδόν 40.000 αγροκτήματα σε 119 χώρες και καλύπτει 40 προϊόντα διατροφής, που αντιπροσωπεύουν το 90% όλων των τροφίμων που καταναλώνονται. Αξιολόγησε τον πλήρη αντίκτυπο αυτών των τροφίμων, από το αγρόκτημα στο πιρούνι, στη χρήση της γης, στις εκπομπές της κλιματικής αλλαγής, στη χρήση γλυκού νερού και στη ρύπανση των υδάτων (ευτροφισμός) και στην ατμοσφαιρική ρύπανση (οξίνιση).

“H Vegan διατροφή είναι ίσως ο μοναδικός και αποτελεσματικότερος τρόπος να μειώσετε το αποτύπωμα σας στον πλανήτη Γη. Όχι μόνο όσον αφορά τα αέρια του θερμοκηπίου, αλλά και την παγκόσμια οξίνιση, τον ευτροφισμό, τη χρήση γης και τη χρήση των υδάτων”, δήλωσε ο Joseph Poore, επικεφαλής της έρευνας, που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης .

“Είναι πολύ πιο αποτελεσματική από το να κόψουμε τις πτήσεις μας ή να αγοράσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο”, δήλωσε, καθώς αυτά μειώνουν μόνο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

“Η βιομηχανική γεωργία – κτηνοτροφία – αλιεία είναι ένας τομέας που καλύπτει όλο το πλήθος των περιβαλλοντικών προβλημάτων”, ανέφερε.

Πραγματικά τα ζωικά προϊόντα είναι υπεύθυνα για τόσα πολλά από αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες δεκαετίες. Η αποφυγή της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων προσφέρει πολύ καλύτερα περιβαλλοντικά οφέλη από ότι η προσπάθεια αγοράς βιολογικού (bio) κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων. “

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης μια τεράστια διαφορά μεταξύ διαφορετικών τρόπων παραγωγής του ίδιου φαγητού. Για παράδειγμα, τα βοοειδή που εκτρέφονται σε αποδασωμένες εκτάσεις, παράγουν 12 φορές περισσότερα αέρια θερμοκηπίου και χρησιμοποιούν 50 φορές περισσότερο έδαφος από εκείνα που βόσκουν ελεύθερα σε πλούσιους φυσικούς βοσκότοπους. Αλλά η σύγκριση του βοείου κρέατος με φυτικές πρωτεΐνες, όπως τα μπιζέλια, είναι επίσης πολύ έντονη, καθότι ακόμα και η ελάχιστη εκτροφή βοοειδών εκπέμπει έξι φορές περισσότερα αέρια θερμοκηπίου και χρησιμοποιεί 36 φορές περισσότερη γη.

10 λόγοι που οι Ζωολογικοί Κήποι είναι απεχθή μέρη
ΒΙΤΑΜΙΝΗ D – πηγές, οφέλη, συμπληρώματα vegan

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!