
Smoothie με Μάνγκο και Πεπόνι Κανταλούπε! Απολαύστε ένα γλυκό καλοκαιρινό smoothie με μάνγκο και το αγαπημένο μας πεπόνι κανταλούπε!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Ποσότητα: 2 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- ½ φλιτζάνι φρέσκο Χυμό Πορτοκαλιού
- 1 ½ φλιτζάνια Πεπόνι Κανταλούπε, σε κύβους
- 1 ½ φλιτζάνια Μάνγκο, σε κύβους
- ¼ κ.γ. Αλεσμένο Κάρδαμο
- 1 φλιτζάνι Vegan Γιαούρτι
- 1 κ. σ. σιρόπι Σφενδάμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρετε αμέσως.
Θρεπτική Αξία Smoothie
Πεπόνι

Το πεπόνι με το έντονο άρωμα, τη γλυκιά του γεύση και το χρυσαφί χρώμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά φρούτα. Είναι πολύ χαμηλό σε θερμιδική αξία με τα 100γρ να περιέχουν μόλις 34 θερμίδες. Από την άλλη μεριά, είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, B6 και νιασίνη, θειαμίνη, παντοθενικό οξύ, κάλιο και μαγγάνιο. Περιέχει σε μικρότερες ποσότητες και ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο.
Η βιταμίνη Α κάνει καλό στην όραση μας αλλά και στο δέρμα μας. Επίσης, το πεπόνι περιέχει β-καροτένια, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και κρυπτοξανθίνη, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα και τον οργανισμό από τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών.
Η κατανάλωση πεπονιού λόγω της περιεκτικότητας του σε φυτικές ίνες αλλά και σε υγρασία βοηθάει στην κινητικότητα του εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Όσον αφορά τους ηλεκτρολύτες, το πεπόνι περιέχει αρκετό κάλιο το οποίο είναι σημαντικό συστατικό των κυττάρων και των σωματικών υγρών και βοηθάει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού. Επιπλέον, το κάλιο έχει διουρητική δράση και μπορεί να παρεμποδίσει την κακή χοληστερόλη (LDL) να υποστεί χημικές μεταβολές που προκαλούν προβλήματα στον οργανισμό.
Το πεπόνι περιέχει ακόμη βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου και συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία και φυλλικό οξύ, που έχει σημαντικότατη συνεισφορά στην παραγωγή ενέργειας στον οργανισμό μας. Επιπλέον, τα πεπόνια έχουν ένα αντιπηκτικό χημικό, την αδενοσίνη, που υπάρχει επίσης στα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Η ουσία αυτή βοηθά στην αραίωση του αίματος, ελαττώνοντας τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Τέλος, οι σπόροι του πεπονιού περιέχουν ω-3 λιπαρά σε μορφή α-λινολενικού οξέως.
Μάνγκο

Τα μάνγκο προσφέρουν μια σημαντική δόση βιταμινών, μετάλλων και ενζύμων που είναι επωφελή για την υγεία μας. Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες και εξαιρετικά αντιοξειδωτική τροφή. Τα μάνγκο έχουν πάνω από 20 βιταμίνες και μέταλλα και αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.
Το εύγευστο αυτό φρούτο είναι επίσης είναι γεμάτο με βιταμίνες όπως A, C και K. Τα καλά επίπεδα βιταμίνης Κ είναι ωφέλιμα για την υγεία των οστών και η βιταμίνη Α προάγει την καλή υγεία των ματιών.
Το μάνγκο είναι μία από τις υψηλότερες πηγές βιταμίνης C. Αυτή η βιταμίνη είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Τα μάνγκο είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες. Η κατανάλωση μάνγκο θα κρατήσει την πείνα σας υπό έλεγχο. Βοηθούν επίσης στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σας, αλλά σιγουρευτείτε ότι τρώτε φρέσκα μάνγκο για να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη.
Χυμός Πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Επιπλέον, τα πορτοκάλια αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Β, όπως η βιταμίνη Β1, το παντοθενικό οξύ και το φυλλικό οξύ καθώς και η βιταμίνη Α, το ασβέστιο, ο χαλκός και το κάλιο.
Σε πρόσφατες ερευνητικές μελέτες, οι θεραπευτικές ιδιότητες των πορτοκαλιών έχουν συσχετιστεί με μια μεγάλη ποικιλία φυτοθρεπτικών ενώσεων. Αυτά τα φυτοθρεπτικά περιλαμβάνουν φλαβονοειδή εσπεριδοειδών.
Μην παρασύρεστε από το χρώμα τους, που συχνά οφείλεται σε χημικές ουσίες. Να έχετε υπόψη σας ότι ο χυμός πρέπει να καταναλώνεται άμεσα για να μην οξειδωθεί.
Vegan Γιαούρτι

Το γιαούρτι βίγκαν προσφέρει έναν εξαιρετικό τρόπο λήψης ινών, ασβεστίου και πρωτεΐνης μέσω της διατροφής σας – για να μην αναφέρουμε τα προβιοτικά, τα οποία είναι ιδανικά για την πεπτική υγεία.
Τα ζυμωμένα σάκχαρα και τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της πεπτικής υγείας παρέχοντας άφθονη δόση υγιών βακτηρίων στο έντερο. Τα σωστά ισορροπημένα βακτήρια του εντέρου συσχετίζονται επίσης με τη βελτιωμένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης τα οστά θα επωφεληθούν από το πρόσθετο ασβέστιο και τη βιταμίνη D, δύο θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι.