Επιβολή “Φόρου Βιωσιμότητας” στην κατανάλωση κρέατος συζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Επιβολή Φόρου Βιωσιμότητας για την κατανάλωση κρέατος συζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εξετάζει πρόταση για την επιβολή φόρου “βιωσιμότητας” στις αγορές βοδινού, χοιρινού και κοτόπουλου.

Η πρόταση – η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στους νομοθέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – δημιουργήθηκε από τον συνασπισμό True Animal Protein Price (TAPP) που εδρεύει στο Άμστερνταμ, η οποία συγκεντρώνει ομάδες προστασίας του περιβάλλοντος, της υγείας και των ζώων. Αναφέρει ότι η “δίκαιη τιμολόγηση” για το κρέας πρέπει να καθοριστεί βάσει του κόστους των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, της ρύπανσης του αέρα και των υδάτων και της απώλειας της άγριας ζωής που συνδέεται με την κτηνοτροφία.

Ο διευθυντής του συνασπισμού TAPP, Jeroom Remmers, δήλωσε στο Τύπο ότι η πρόταση για αύξηση των τιμών του κρέατος θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη και θα δείξει στον κόσμο ότι η Ευρώπη θέλει πραγματικά να κάνει κάτι για την αλλαγή του κλίματος.

Η έκθεση του TAPP εκτιμά ότι η κάλυψη του περιβαλλοντικού κόστους παραγωγής θα αυξήσει την τιμή του βοείου κρέατος κατά περίπου 25% και προτείνει ότι αυτός ο φόρος θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά την επόμενη δεκαετία. Ο φόρος για το χοιρινό και το κοτόπουλο πιθανόν να είναι μικρότερος λόγω του μικρότερου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα τέλη αυτά θα μπορούσαν να μειώσουν την κατανάλωση βοείου κρέατος στην ΕΕ κατά 67%, του χοιρινού κατά 57% και του κοτόπουλου κατά 30% μέχρι το 2030.

Vegan Pizza με Ζύμη Μπρόκολου και Σπιτική Vegan Μοτσαρέλα
Joaquin Phoenix: η ομιλία του στα βραβεία Oscar 2020

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!