The Cove

The Cove

2009 – trailer Documentary/Crime – 1h 32m

Ο Richard O’Barry ήταν ο άνθρωπος που αιχμαλώτισε και εκπαίδευσε τα δελφίνια για την τηλεοπτική εκπομπή Flipper (1964). Η άποψη του O’Barry για τα κητοειδή σε αιχμαλωσία άλλαξε από αυτή την εμπειρία, όταν ως τελευταία σταγόνα σε αυτή την απάνθρωπη πρακτική, είδε ένα από τα δελφίνια που έπαιζαν το Flipper – το όνομά του ήταν Kathy – να αυτοκτονεί ουσιαστικά στην αγκαλιά του, εξαιτίας του άγχους της αιχμαλωσίας από το οποίο υπέφερε.

Από τότε, έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές κατά της αιχμαλωσίας των κητοειδών και για τη διατήρηση των κητοειδών στην άγρια ​​φύση. Ο O’Barry και ο σκηνοθέτης Louie Psihoyos προσπαθούν να εκθέσουν μια από τις πιο σκληρές πράξεις εναντίον των άγριων δελφινιών στον κόσμο στο Taiji της Ιαπωνίας, όπου τα δελφίνια συνηθίζονται να πωλούνται ζωντανά σε ενυδρεία και θαλάσσια πάρκα ή σφαγμένα για το κρέας τους. Ο κύριος απομονωμένος όρμος όπου πραγματοποιείται αυτή η δραστηριότητα είναι ασφυκτικά φρουρημένος. Ο O’Barry και ο Psihoyos είναι γνωστοί ως “εχθροί” από τις αρχές του Taiji, τις αρχές που θα χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε τακτική για να εκδιώξουν τους δύο τους από την Ιαπωνία για πάντα. Ο O’Barry, ο Psihoyos και η ομάδα τους, προσπαθούν κρυφά και κινηματογραφούν την περιοχή που αποδεικνύει την ύπαρξη αυτής της σκληρής συμπεριφοράς. Απασχολούν μεταξύ άλλων cameramen του Χόλιγουντ και δύτες της ελεύθερης θάλασσας.

Βραβείο Όσκαρ

Το 2010 απονεμήθηκε στο The Cove το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. Η ταινία είναι μια έκκληση για δράση για να σταματήσει η μαζική σφαγή δελφινιών, να αλλάξουν οι ιαπωνικές αλιευτικές πρακτικές και να ενημερωθεί και εκπαιδευτεί το κοινό για τους κινδύνους και την αυξανόμενη επικινδυνότητα δηλητηρίασης υδραργύρου από το κρέας δελφινιών. Το The Cove υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο αριθμός των δελφινιών που σκοτώνονται στο κυνήγι των δελφινιών Taiji είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό των φαλαινών που σκοτώθηκαν στην Ανταρκτική και ότι 23.000 δελφίνια σκοτώνονται στην Ιαπωνία κάθε χρόνο από τη φαλαινοθηρική βιομηχανία της χώρας. Τα μεταναστευτικά δελφίνια μπαίνουν σε έναν όρμο όπου σφάζονται και σκοτώνονται με κοντάρια και μαχαίρια. Η ταινία τονίζει ότι το κυνήγι δελφινιών όπως εφαρμόζεται στην Ιαπωνία είναι περιττό και σκληρό.

O Louie Psihoyos έχει επίσης πρόσφατα σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ

Racing Extinction και το The Game Changers

The End of The Line
PLANEAT

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!